BASTED

1990

Idea original i direcció de Carles Alfaro

 

Estrenada en:

Sala Trapezi de Valencia. Reposició en la Sala Moratín (CDGV).
EXPO´92. Sevilla 1992.
Sala Beckett, Barcelona 1992.
Madrid, 1993.

SINOPSI

“Basted naix com una reflexió sobre l’espai en que es desenrotlla la nostra vida quotidiana i que, il·lusòriament, suposem privat. (…) La presència de l’Amo s’encarregarà de posar al descobert que les coses no són així: amb el control escrupolós de les anades i tornades dels seus inquilins (abelles d’un rusc en què ell fa més aviat el paper d’ apicultor), deixa clar els límits de la intimitat. (…) I una vegada s’accepte aquesta realitat: que tots vivim en un mateix espai, les finestres pasaran a ser llocs des d’on vigilar els altres a ponts per establir-hi una comunicació potencialment enriquidora. (…) allò realment important d’aquest espectacle és que es tracta d’ un treball sobre la superposició d’espais sense alteració del temps en què es té lloc l’acció. Un repte per a la superació de qual calia no sols notables dosis d’intel·ligència teatral, sinó també un acusat sentit de l’espai i del ritme.

Totes aquestes qualitats van ser mobilitzades per Carles Alfaro i els quatre actors que intervingueren en el muntatge. Va tenir lloc, aleshores, un llarg procès de treball, fins a aconseguir que els moviments dels personatges mantingueren un grau visible d’autonomia i alhora ens presentaren aqueixa relació mútua que apuntava adés. (…) Un treball de compenetració dels actors que la música contribueix -i molt- a fer possible: les escenes amb música tenen ací un paper fonamental, de manera que en alguns moments es fa visible un sentit acusat de ritme, relacionat d’alguna manera amb el món del teatre-dansa contemporani.

Una de les característiques de Basted és la importància de la paraula. (…) Basted és, doncs, teatre de text, el qual assoleix en diverses ocasions un to poètic més que notable.”

Josep Lluis SireraBasted, una obra singularDel llibre Moma Teatre 1982-2002. Vint anys de coherència. Editorial Bromera.

EQUIP ARTÍSTIC

Espai escènic: Carles Alfaro
Assistent de direcció: Iolanda Garcia
Cartell: Moma Teatre
Sobre un dibuix d’Eduardo Arroyo
Música: Eddie Heywood
Producció executiva: Pere Marco

REPARTIMENT

Empar Canet
Cristina García
Pep Ricart
Paco Zarzoso

Va rebre el PREMI AL MILLOR ESPECTACLE  PER L’ASSOCIACIÓ D’ESPECTADORS D’ALACANT1992

GALERIA D’IMATGES