VARIETÉS A LA CUINA

2000

De Carles Alfaro

 

Estrenada en Espai Moma.

SINOPSI

Segons explica Carles Alfaro, director de Moma Teatre, diverses raons li han portat a muntar aquest espectacle: “Feia molt temps que tenia ganes d’escoltar i veure actuar a actors majors, trencar amb aqueixa espècie de dictadura juvenil que s’ha imposat en els nostres teatres. I després, he actuat més com a espectador que com a director, doncs sóc un devot de les varietats, un gènere desprestigiat que ni tan sols ha pogut aspirar a gènere xic”. (…)

En l’escenari, una cuina, la que cadascun té en la seua casa i creu com a pròpia però que de cara al públic comparteixen tots. Comença a clarejar el dia quan el vell músic del primer esquerra -que ha passat tota la nit de vigília- toca el piano i canta una cançó d’amor. La vedette del tercer també està desvetlada i en sentir al seu veí recorda quan es va enamorar per primera vegada. En el tercer dret, el chansonnier calfa aigua mentre parla amb la seua dona, encara que fa molt de temps que es va anar. Un ballarí, un matrimoni retirat que cantaven cançons melòdiques, el duo de còmics, tots interpreten els millors nombres del seu repertori.

Alfaro descriu la seua experiència amb aquests artistes de gran descobriment: “M’han demostrat que són d’una gran professionalitat. S’atreveixen amb tot. Són una raça que s’extingeix, artistes de varietats retirats amb l’estigma de la vocació. Estic convençut que no tornarem a trobar gent així en el teatre”.

Liz Perales. Resenya de l’espectacle. El Cultural

REPARTIMENT

Juan Peiró
Anamar
Vicente Piquer
Julián Lorente
Victoria Pastrana
Gregorio Martínez
Rafael Barry
Tony Hadell

EQUIP ARTÍSTIC

Direcció escénica: Carles Alfaro
Espai escènic i il·luminació: Carles Alfaro
Vestuari: Joan Miquel Reig
Dramatúrgia: Cristina Plazas i Carles Alfaro
Ajudant de direcció: Ferran Català
Cap tècnic: Joan Falcó
Coordinador tècnic: Toni Sancho
Tècnic d’ il·luminació: Edu Bolinches
Tècnic de so: Jordi Devis
Maquinista: Eduard Aznar
Regidora: Carmen Sanchis
Adaptació de vestuari: Doblete
Fotografia: Vicente A. Jiménez
Promoció: Eva Contreras
Ajudants de producció:
M. José Peréz i Patricia Ferrer
Producció executiva: Iolanda García

GALERIA D’IMATGES