TRES HISTÒRIES DE PINTER

2002

NIT / MONÒLEG / LA COL·LECCIÓ

de HAROLD PINTER

Estrenada en Sala Espai Moma

SINOPSI

Tres històries, de durada ben diferent, que tenen un denominador comú: ens parlen de la dificultad de les relacions amoroses, vistes des de la perspectiva d’una parella, un triangle i dues parelles.

La crítica ha dit:

De molt atractiva i saborosa es pot qualificar la temporada que ens ha presentat Espai Moma. No debades està centrada en Harold Pinter. Antonio Díaz Zamora ha sigut triat per a obrir boca. Precisament aquest director va ser qui primer va estrenar a València (El porter, en 1966) a aquest genuí representant del teatre de l’absurd (a l’anglesa) i admirable acte de guions cinematogràfics.

El muntatge consta de tres peces: Nit (1969) i Monòleg (1972) indaguen sobre els mecanismes de la memòria i La Col·lecció (1961) aborda el joc de la veritat i la mentida…

…portar a un escenari aquesta ombra d’emocions, és una prova de primera magnitud, tant per a directors, com per a actors. Díaz Zamora la pansa amb gran resolució, saviesa i sensibilitat.(…) Tot açò marcat amb una immensa poètica teatral, a través de tres suggeridors espais escènics, una superba il·luminació (tots dos de Carles Alfaro) i un genuí vestuari (J.M.Reig). Es nota que el director comprèn l’essència. Per açò els quatre actors, estan esplèndidament ajustats: moderats i verídics, però amb inquietant presència. Impecable Pinter.

Impecable Pinter. Crítica de Teatre. Enrique Ferreres. Levante. 27.10.2002

REPARTIMENT

NIT
Ángela Castilla
Juanjo Prats

MONÒLEG
Carles Sanjaime

LA COL·LECCIÓ
Rafa Alarcón
Angela Castilla
Juanjo Prats
Carles Sanjaime

EQUIP ARTÍSTIC

Direcció: Antonio Diaz Zamora
Versió: Juan V. Martínez Luciano
Espai escènic i il·luminació: Carles Alfaro
Vestuari: Joan  Miquel Reig
Ajudant de direcció: Ferran Català
Fotografia: Jordi Pla
Equip tècnic i producció: Moma Teatre